Skip to content

olie / dōTERRA

Massage olie

In mijn praktijk gebruik ik alleen natuurlijke druivenpit olie. 

De huid is ons grootste orgaan en kan bij een volwassene wel een oppervlak van 1,5-2 m² hebben en 15-20 kg wegen. Hier wil je dus geen rommel op smeren maar juist voeden met de juiste voedingsstoffen. Je kunt deze druivenpit olie zelfs in de keuken gebruiken!

Enkele voordelen van druivenpit olie zijn:

  • is ontstekingsremmend
  • werkt als antioxidant
  • bevat grote hoeveelheid vitamine E (dit werkt huidverzorgend; beschermt tegen een droge huid en huidveroudering en vermindert rimpels en littekens)
  • verbetert de elasticiteit en zachtheid van de huid
  • egaliseert de teint (vermindert vlekken en verkleuringen)
  • beschermt (licht) tegen de zon (factor 4)
  • trekt goed in de huid, voelt niet vettig aan na de massage
  • is geurloos en perfect te combineren met etherische oliën

Wat is etherische olie?

Wellicht heb je ooit al eens je neus flink opgehaald in een dennenbos, heb je genoten van de heerlijke geur van een rozemarijnplant of werd je opgewekt door de frisse geur van een vers gesneden citroen.

In dat geval heb je de geweldige voordelen van etherische oliën al ervaren!

Etherische olie is een aromatische, vluchtige olie. Dat wil zeggen dat de olie verdampt en hierdoor de geur goed merkbaar is. Etherische olie wordt vaak ook wel essentiële olie genoemd. Niet dat de olie voor ons mensen essentieel is, maar deze benaming is afgeleid van het Engelse woord ‘essence’, wat ‘extract’ betekent.

Daarnaast is de olie wél essentieel voor de plant waar deze olie uit gewonnen wordt. Planten maken de essentiële olie om zich te beschermen (tegen o.a. de zon, insecten, extreme temperaturen en micro-organismen), om zich te herstellen en om bestuivers aan te trekken (zoals bijen).

Aromatische planten worden al duizenden jaren gebruikt door de mens, bijvoorbeeld bij religie, huwelijksceremonies, cosmetica, geneeskunde en vele andere aspecten van het menselijk leven.
Tevens wordt er tegenwoordig steeds meer onderzoek gedaan naar de medische werking van etherische oliën. Zo zijn er diverse succesvolle onderzoeken gedaan om lavendelolie in te zetten tegen depressie en angststoornissen.

dōTERRA

In mijn praktijk gebruik ik enkel etherische oliën van dōTERRA omdat deze van 100% natuurlijke, hoogwaardige kwaliteit zijn en ik er zelf goede ervaringen mee heb.

Ben je net als ik dolenthousiast geworden over de olie, deze is ook via mij te bestellen.

Heb je nog meer vragen over etherische oliën, neem dan gerust contact op!